0

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Θεωρητικό και βιωματικό εργαστήριο ποιοτικού χρόνου

 

“Οι στιγμές με τα παιδιά μας είναι οι μνήμες που τα συνοδεύουν στην ενήλικη ζωή τους”!

 

Σε μια εποχή που οι απαιτήσεις της καθημερινότητας αυξάνονται συνεχώς, ο χρόνος που υπό άλλες συνθήκες θα ήθελαν και θα μπορούσαν οι γονείς να μοιραστούν με τα παιδιά τους, περιορίζεται αισθητά.

Είναι όμως, η διάρκεια του χρόνου που μοιραζόμαστε με τα παιδιά ή η ποιότητά του που τελικά κάνει τη διαφορά; Και τι πραγματικά σημαίνει ποιοτικός χρόνος, πώς κατορθώνεται;

Δεδομένης της χρονικής περιόδου και αναλογιζόμενοι τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του Covid19, τα οποία επιβάλλουν την αξιοποίηση της ημέρας στα πλαίσια της οικίας μας, κατά πόσο ο χρόνος μας αξιοποιείται δημιουργικά και προς όφελος των ιδίων και της σχέσης μας με τα παιδιά μας;

Αυτό τα ερωτήματα θα αποτελούν και το υπό διαπραγμάτευση θέμα των διαδικτυακών μας συναντήσεων-εργαστηρίων….

Πιο συγκεκριμένα, η σχολική μονάδα του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης σχεδιάζει την υλοποίηση 2 εργαστηρίων με θέμα: “Ποιοτικός Χρόνος Γονέων και Παιδιών”. Το πρώτο εργαστήριο θα απευθύνεται κατά αποκλειστικότητα στους γονείς των μαθητών και θα αποτελεί τη θεωρητική προσέγγιση του εν λόγω ζητήματος ,καθώς επίσης και τη διεξαγωγή σχετικής συζήτησης. Το δεύτερο εργαστήριο, το οποίο θα αποτελείται από βιωματικές δραστηριότητες συνεργασίας γονέων και παιδιών, προϋποθέτει την από κοινού συμμετοχή γονέων-μαθητών.

Το πρώτο εργαστήριο θα υλοποιηθεί από την Κοινωνική Λειτουργό της σχολικής μας μονάδας και το δεύτερο σε από κοινού συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μουσικής Αγωγής.

Παρακάτω, σας παρατίθεται το πρόγραμμα (ημέρες και ώρες) υλοποίησης του Προγράμματος ανά σχολική τάξη:

Γονείς ΣΤ’ τάξης: Δευτέρα, 12-04-2021 στις 20:00μ.μ.

Γονείς Ε’ τάξης: Τρίτη, 13-04-2021 στις 20:00μ.μ.

Γονείς Δ’ τάξης: Τετάρτη, 14-04-2021 στις 20:00μ.μ.

Γονείς Γ’ τάξης: Πέμπτη, 15-04-2021 στις 20:00μ.μ.

Γονείς Β’ τάξης: Παρασκευή, 16-04-2021 στις 20:00μ.μ.

Γονείς Α’ τάξης: Σάββατο, 17-04-2021 στις 20:00μ.μ.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει σχετικό διευκρινιστικό email για τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής του 2ου (Βιωματικού) Εργαστηρίου.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και αναμένουμε για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας για μια κοινή προσπάθεια αξιοποίησης των συνθηκών προς την ολόπλευρη ανάπτυξη του δυναμικού (εκπαιδευτικού, ψυχοκοινωνικού) των μαθητών μας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου