0

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

 Κοινωνική λειτουργός στη σχολική μας μονάδα



Σας ενημερώνουμε ότι η Σχολική μας Μονάδα στελεχώνεται πλέον από Κοινωνικό Λειτουργό.

Ο ρόλος της είναι ενημερωτικός, συμβουλευτικός, υποστηρικτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειες τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών με σκοπό την ενδυνάμωση των μαθητών και των οικογενειών τους.

Παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ευαισθητοποιεί τους μαθητές σε διάφορα κοινωνικά θέματα (σχολικός εκφοβισμός, σεβασμός στη διαφορετικότητα, κοινωνική συναναστροφή κ.α.).

Επίσης παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση για ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας προκειμένου μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες να είναι σε θέση να διαχειριστούν κρίσιμες και απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως η πανδημία του COVID-19.

Παρέχει τις υπηρεσίες της σεβόμενη τον Κώδικα Δεοντολογίας του επαγγέλματός της και τη διασφάλιση του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των οικογενειών τους.

Οι ημέρες παρουσίας της Κοινωνικής Λειτουργού στο σχολείο μας θα είναι κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. Οι γονείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί της μπορούν να τηλεφωνούν στο τηλέφωνο του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου