0

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ολοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ιωάννινα

     Την Παρασκευή 25 Μαϊου 2018 οι μαθητές όλων των τάξεων με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων. Επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο, το μουσείο αργυροτεχνίας, το νησάκι και το μουσείο Βρέλλη.
     Στο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ιστορία της Ηπείρου αλλά και της νεότερης Ελλάδας μέσα από σημαντικές μορφές, πρόσωπα και γεγονότα, όπως τους Κλέφτες και τους Αρματωλούς, τη σφαγή του Αλή Πασά.
      Θαύμασαν τη μαγευτική λίμνη Παμβώτιδα και το νησάκι, που προσδίδει μια ιδιαίτερη ομορφιά στην πόλη των Ιωαννίνων. Περιηγήθηκαν στους χώρους του κάστρου, στην ακρόπολη με το Ασλάν Τζαμί, το Ιτς Καλέ με το Βυζαντινό Μουσείο, το Φετιχέ Τζαμί, τον πύργο Βοημούνδου και τον τάφο του Αλή Πασά, τον εξωτερικό περίβολο και την παλιά πόλη. 
     Επισκέφθηκαν το Μουσείο Αργυροτεχνίας που βρίσκεται στο κάστρο των Ιωαννίνων και ενημερώθηκαν διαδραστικά για την ηπειρώτικη αργυροτεχνία και την τεχνολογία που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή των ασημικών τόσο της μεταβυζαντινής περιόδου όσο και των νεότερων χρόνων .













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου