0

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Οι μαθητές μας συνδημιουργούν!

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριές μας της Α΄τάξης στις 23.01.2020 υλοποίησαν δράσεις και δημιούργησαν μαζί με τους παππούδες και γιαγιάδες τους  χειροτεχνικές κατασκευές. 
Επίσκεψη στα συσσίτια

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης επισκέφθηκαν στις 21.01.2020 τα συσσίτια του Δήμου Κοζάνης και παρακολούθησαν τις ετοιμασίες των δεμάτων για τη διανομή στους άπορους συμπατριώτες μας.
Σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Διδάσκοντες του σχολείου μας παρακολούθησαν στις 17.01.2020 σεμινάριο πρώτων βοηθειών που οργανώθηκε από το ΕΚΑΒ Κοζάνης.
Ευχαριστήριες επιστολές

Με χαρά παραλάβαμε στις 16.01.2020 ευχαριστήρια επιστολή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης για την αποδοχή δωρεάς βιβλίων για τους ασθενείς του παιδιατρικού τμήματος και στις 10.01.2020 του "Χαμόγελου του Παιδιού" για την κατάθεση του ποσού των 60 ευρώ από τα έσοδα του μπαζάρ της ΣΤ΄τάξης . 

Φιλανθρωπική δράση της ΣΤ΄ τάξης

       Η ΣΤ΄τάξη αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την ευαισθησία που την διακρίνει σε θέματα φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε τον δάσκαλό της τον κ. Γκαντώνα και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που διέθεσαν τα έσοδα του χριστουγεννιάτικου μπαζάρ στους κάτωθεν φορείς και συλλόγους:

1. Χαμόγελο του παιδιού
2. Παιδικά χωριά SOS
3. Στο "Κάνε μια ευχή"
4. Στο Σύλλογο πολυτέκνων
Μια μέρα τόσο διαφορετική!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης στις 20.12.2019 έφτιαξαν λαχταριστά κουλουράκια με τη βοήθεια των γιαγιάδων τους στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας  και τα πρόσφεραν σε όλους τους παρευρισκομένους! Μια εμπειρία πράγματι ξεχωριστή!
Επίσκεψη στην Κιβωτό του Αργίλου

Οι μικροί μαθητές μας της Α΄ και Β΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις 19.12.2019 στην Κιβωτό του Αργίλου Κοζάνης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Erasmus+ για την διαφορετικότητα.
Τηλεδιάσκεψη

Το σχολείο μας στα πλαίσια των δράσεων του Erasmus+ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τις συνεργαζόμενες χώρες.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Α΄και Β΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε την Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη Κοζάνης κατά την εβδομάδα του προγράμματος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ

Η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας πρωτοτύπησε οργανώνοντας χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους ηλικιωμένους στο ΚΑΠΗ Κοζάνης όταν μαθητές της Γ΄, Δ΄ και Ε΄του σχολείου μας τους τραγούδησαν τα κάλαντα και τους μετέφεραν τις γιορτινές ευχές όλου του σχολείου μας!


Ενημερωτική δράση

Η 3η ΤΟ.Μ.Υ. Κοζάνης στα πλαίσια δράσης της στην τοπική κοινότητα,  και κατόπιν συνεργασίας με το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης , πραγματοποίησε την ενημερωτική δράση με θέμα «Σχολική Προσαρμογή». Συγκεκριμένα, η δράση απευθύνθηκε στους γονείς των μαθητών των Α’ και Β’ τάξεων του σχολείου και υλοποιήθηκε από την Κοινωνική Λειτουργό της υπηρεσίας, την Τετάρτη 4/12/2019 στις 08.15 π.μ. στον χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου.

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΉ ΟΜΙΛΙΑ

 Στις 03.12.2019 πραγματοποιήθηκε ομιλία και παρουσίαση από την κ. Καλύβα Αικατερίνη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι μαθητές μας με τη συζήτηση που ακολούθησε φάνηκαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα διαφορετικότητας και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.