0

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Εργασίες e-twinning

H ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ - ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ


Θέμα:
ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


ΠΡΟΣ : Δ/νση A'θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης
Κοιν: 1. Διευθυντές Σχολείων A΄θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης
        2. Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων A΄θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης
                   
                 Σας ενημερώνουμε για την έναρξη του νέου κύκλου του προγράμματος "ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ" που θέτει σε λειτουργία η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
   
    Τα προγράμματα είναι διάρκειας 25 ή 50 ωρών, ανάλογα με τη θεματική ενότητα που επιλέγουν οι ενδιαφερόμενοι, όπως αυτή αναφέρεται στην επισυναπτόμενη φόρμα αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου απογευματινές ώρες, μία φορά την εβδομάδα, από ψυχολόγους, κοινωνιολόγους ή κοινωνικούς λειτουργούς. Στο επισυναπτόμενο
Δελτίο Τύπου αναφέρεται η ενδεικτική θεματολογία.

    Για την πραγματοποίηση ενός τμήματος απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 20 ατόμων, με μέγιστο αριθμό τους 27. Στους συμμετέχοντες, πέρα από τους γονείς, είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνονται και οι εν δυνάμει γονείς, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί. Για τις ομάδες που αποτελούνται αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς υπάρχει ειδικό πρόγραμμα. Για κάθε ενδιαφερόμενο η συμμετοχή είναι δωρεάν.
   
    Η έναρξη των τμημάτων θα ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου. Για το Νομό Κοζάνης διατίθενται 20 ομάδες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  
Για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία είμαι στη διάθεσή σας.
   
Η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Σχολών Γονέων Ν.Κοζάνης
        Τσιοκάρα Ελευθερία
    Τηλ. επικοινωνίας : 6972.282220
    E-mail : etsiokara@yahoo.gr